zondag 17 april 2016

Boorden aan te korte sokken breien

Zitten je sokken lekker, maar hadden de boorden wel wat langer gekund? Geen probleem, die kun je achteraf gemakkelijk langer maken. Het maakt niet uit of je bij het breien van de sokken bij de boord of bij de tenen bent begonnen.

Het is niet nodig om de oorspronkelijke opzetrand of afkantrand van de boorden uit te halen. Wel is het slim om ander garen te gebruiken dan dat waarmee de sokken gebreid zijn. Want een onzichtbare overgang krijg je nooit voor elkaar, zeker als de sokken al vaak gedragen zijn, zoals die van mij op de foto.Je hebt twee bollen breigaren nodig. Neem met een rondbreinaald boven langs de rand van een boord steken op. Als je halverwege van de boord bent, trek je de naald door en neem je langs de andere kant evenveel steken op. Zorg dat elk deeltje uit een even aantal steken bestaat. Hoeveel steken je moet opnemen hangt af van de dikte van het breigaren dat je voor de boorden wilt gebruiken. Neem van de andere sok precies evenveel steken op.

Brei beide boorden tegelijk op in 1r 1a. Zodra de boorden lang genoeg zijn, kant je los af met de methode BBS (dat is: steek breien, steek breien, de zojuist gebreide steken samenbreien. Steek breien, de 2 steken op de rechternaald samenbreien. Ga zo door.)

Veel plezier met je lange sokken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten