zondag 12 juni 2016

Twee dezelfde sokken breien met meerkleurig garen

Het breien van twee dezelfde sokken is bij meerkleurig garen lastig. Het resultaat hangt af van waar je begint in de bol. Als je echt twee dezelfde sokken wilt, kun je niet anders doen dan de tweede bol zover afwikkelen dat hij op hetzelfde punt begint in het kleurverloop.

Tip1: doe dit voordat je gaat breien. Als de sok eenmaal af is, is het moeilijk te zien hoe de wol er uitzag op de bol.

Tip 2: het afgewikkelde stuk zit nu verkeerd om op je bolletje! In plaats van bijvoorbeeld zwart, grijs, wit heb je nu de volgorde wit, grijs, zwart op je bolletje!
Tip 3: mocht je maar een bol hebben en je wilt toch twee sokken tegelijk breien, ga dan als volgt te werk: haal een eind uit het midden van de bol om te zien waar het verloop begint. Begin vervolgens aan het andere eind te wikkelen. Maak een bolletje van ongeveer de helft van de wol (wegen!) tot je op het juiste punt in het verloop bent. Maak vervolgens ook een bolletje van de tweede helft. Nu heb je twee dezelfde bolletjes die op dezelfde plek in het verloop beginnen, en loopt het verloop bovendien dezelfde kant uit.
Sommige mensen vinden het erg belangrijk dat twee sokken gelijk zijn, anderen vinden het juist leuk dat twee sokken verschillend zijn en wel bij elkaar passen.

Pairfect sokkenwol


Als je perse twee dezelfde sokken wilt breien, dan is er nu iets nieuws: bij deze wol zit er op een bol voldoende voor twee sokken. De bol begint met een stukje geel. Je breit je eerste sok. Als die klaar is, wikkel je de bol verder af tot je bij het tweede stukje geel bent. Knip dat eraf en brei de tweede sok. Resultaat: twee gelijke gestreepte sokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten