dinsdag 24 november 2015

Een strakke trui wijder maken: banden inzetten in zijnaden

Ik heb dit stuk verplaatst

3 opmerkingen:

  1. Waauw dit is handig zeg ; ik ga het proberen , heb het niet helemaal begrepen maar ga oefenen ; ik begrijp het niet zo goed met dat AAS en zo ! Waarom moet de je draad afhechten waarmee je de steken hebt opgenomen ?
    Ik zou het fijn vinden als er hier een video over is ! Is dat mogelijk ? Bedankt alvast !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja een video.... dat is me teveel gevraagd. Dat kan ik niet!!!

    draad afhechten: je gaat helemaal niet breien met die draad. je zet er steken mee op, maar je breit alleen de extra opgenomen steken vlak onder je mouwinzet. Die opzetdraad kun je afknippen, maar als je hem niet afhecht, wordt hij te los of je verliest de laatste steek zelfs.

    Het idee is dus dat je alleen met de 6 (of ander aantal) steken breit die je extra hebt opgenomen onder je oksel. De steken die je langs het voorpand en rugpand hebt opgenomen, staan in wachtstand op je breinaalden.
    Bij elke toer pik je er eentje bij, en die brei je samen met de buitenste steek van de band, zodat de band 6 steken breed blijft over de hele hoogte van je trui.

    Tja, en dat samenbreien: de ene kant gewoon, de andere kant andersom (AAS) is het mooiste, net als bij de teen van een sok, of een raglanmindering. Maar het hoeft niet perse. Als je aan beide kanten op dezelfde wijze mindert, werkt het ook, alleen krijg je dan een randje dat niet symmetrisch is.
    Mail me met al je problemen, fotootje erbij, ik help je eruit!

    BeantwoordenVerwijderen