zondag 30 december 2012

Gevoerde wanten breien

Deze wanten heb ik vorige week gebreid van sokkenwol. Maar zelfgebreide wanten vind ik toch vaak te koud, zeker op de fiets. De wind waait er doorheen. Ik had geen zin om ook nog een voering te breien, dus ik bedacht wat anders.
In de supermarkt heb ik voor een euro twee paar gebreide handschoenen gekocht. Die heb ik gebruikt als voering. Ik ben er helemaal tevreden mee: weinig werk en heerlijk warm. Hier mijn tips als je dit ook wilt doen.

tips voor het voeren van gebreide wanten

  • Ik heb dunne goedkope gebreide handschoenen gebruikt van acryl die je in veel winkels voor enkele euros kan kopen in talloze kleuren. Warm zijn ze niet, maar als voering zijn ze perfect.
  • De voering bestaat dus nu uit handschoenen met vingers. Die vingers blijven lekker warm in de zelfgebreide wanten.
  • De gekochte handschoenen  heb ik binnenstebuiten gekeerd - en toen zag ik ook dat de draadjes helemaal niet waren afgewerkt - zodat de gladde tricotkant zichtbaar zou zijn aan de binnenkant van de uiteindelijke wanten- niet dat je daar ooit naar kijkt uiteraard. 
  • Vervolgens heb ik de boorden, die dubbel waren genaaid, losgetornd zodat het lange enkele boorden werden en zover afgeknipt dat ze iets korter werden dan die van mijn zelf gebreide wanten. Als je nog bezig bent met breien, zou je natuurlijk ook de boorden op de vereiste lengte kunnen breien: die zijn dan lekker lang!
  • Voor de zekerheid heb ik de gekochte handschoenen en gebreide wanten nog even over elkaar aangetrokken vooral om te voorkomen dat ik de duim aan de pinkkant zou naaien. 
  • Vervolgens heb ik mijn zelfgebreide boorden een centimeter omgeslagen, en aan de binnenkant over de voeringhandschoen vastgenaaid.
Ik was in een half uurtje klaar, en nu zijn mijn wanten heerlijk warm, ook op de fiets. Voor de foto heb ik de boord omgeslagen om de voering te laten zien. In het echt ziet het er heel netjes uit.

Het patroon is te downloaden via Etsy. Lees ook de blogpost over het breien van wanten. Ik heb ook een boekje gemaakt over het breien van twee sokken of wanten tegelijk van teen naar been met duidelijke stapsgewijze beschrijvingen (68 bladzijden).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten