woensdag 17 oktober 2012

Foto's maken terwijl je breit

Sokken en wanten breien op de rondbreinaald is gemakkelijk en leuk. Ik begin meestal aan de 'gesloten kant': bij de tenen en vingers dus. Bovendien brei ik beide sokken of wanten tegelijk.
Ik ben bezig mijn patronen uit te werken en die op dit blog te zetten.


Sommige dingen komen daarbij steeds weer terug: zoals de gesloten opzet, het meerderen, het opzetten van 2 (sokken, wanten) of meer (8 vingers) tegelijk.
Ik ben aan het proberen deze basistechnieken uit te werken met foto's. Wat is dat lastig! De beschrijving in woorden terwijl het zo logisch is als je het ziet. En dan het maken van die foto's: ik houd het breiwerk vast in mijn linkerhand en maak met rechts een foto. En dat moet dan een foto worden waarop details te zien zijn...... Op bijgaande foto zie je het begin van een sok: de tenen dus.
De documenten maak ik in Google Drive. Wat een gedoe, de foto's dansen door mijn document niet gehinderd door waar ik ze neerzet. En bij het omzetten in een pdf springt alles weer alle kanten op en ontstaan er grote witte vierkanten die ik er in elk geval nooit in heb gezet.
Ik zou het leuk vinden reacties te horen van gebruikers. Die kan ik dan gebruiken om de patronen en fotos te verbeteren. Als ik alles klaar heb, wil ik alles in kleur uitprinten en als een bundeltje te koop aanbieden.
Hier het uiteindelijke boek over het breien van sokken en wanten op een rondbreinaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten