woensdag 18 juli 2012

Twee sokken tegelijk breien

De laatste keer dat ik een sok had gebreid was op de lagere school. Tot ik een boekje zag over het breien van twee sokken tegelijk op een rondbreinaald. Ik ben gek op het uitproberen van nieuwe dingetjes die een beetje gepuzzel vergen, dus ik kocht het boekje en sokkenwol. Ik had al vaker verlekkerd gekeken naar al die prachtige sokkenwol.
Om te oefenen met het breien van twee sokken tegelijk, begon ik met de babysokjes van de foto. Het was een gepruts, maar wel lukte! Een nieuwe verslaving was geboren. Meteen heb ik van dezelfde wol volgens hetzelfde patroon twee paar sokken voor mezelf gebreid.

Bij het tweede paar sokken voor mezelf was de sokkenwol net voor de tenen op. Bah!!!! Ik besloot het patroon om te draaien en bij de tenen te beginnen: toe up sokken. Ik begon te puzzelen en te rekenen en ging breien.

In dit blog mijn ervaringen en tips.

Veel plezier!

4 opmerkingen:

 1. De draad om de linkerwijsvinger doe ik ook, zoveel sneller met breien. Dat heb ik me destijds gelijk aangeleerd toen ik sokken leerde breien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja vooral met ‘glad’ breiwerk in het rond, hoef je alleen maar rechte steken af te halen: dat gaat zo snel!

   Verwijderen
 2. Zo mooi om te zien hoe iedereen weer zijn/haar eigen sokken breit! Ik brei ze dus standaard op kleine pennen, vond het op de rondbreinaald niks;) Leuke en warme sokken zijn bij veel mensen welkom. Bij wolhalla heb je een ruime keus en idd ook aan wolloze wol;) Die wol zou ik eens voor mijn man moeten proberen, hij kan niet tegen wol, dus misschien is dat wat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja sokken breien is leuk. Het zijn steeds kleine stukjes en dan mag je weer wat anders doen. Ik brei meestal in de bus, onderweg naar mijn werk, en dan vind ik een rondbreinaald ideaal. Hij moet wel lang genoeg zijn om links een grote lus te hebben. Verder brei ik (al jaren) met de draad om mijn linkerwijsvinger.

   Verwijderen